Wat gaan we doen vandaag?

Een goed begin van de dag is het gezamelijke ontbijt. In overleg kunnen kinderen gebracht worden tot 7:30 en na 8:00 uur weer. Hier is voor gekozen zodat we de dag gezellig kunnen beginnen met een gezamelijk ontbijt.

De rest van de dagindeling ligt natuurlijk aan het ritme en de verschillende behoeften van de kinderen die er op die dag zijn.

We zullen in ieder geval 's ochtend even aan tafel gaan om fruit/groente te nuttigen en wat thee?water te drinken.

Rond 12:00 uur gaan we aan tafel voor de lunch. De lunch houden we simpel met volkoren brood, melk, (gezond) beleg en eventueel wat fruit en groentes.

's Middags gaan we weer gezellig aan tafel voor fruit/groente met thee of water.

Tijdens deze 'vaste' tafel momenten is er tijd om gezellig samen liedjes te zingen en om spelenderwijs (Engelse) woordjes te oefenen, kleuren te herkennen of om te leren tellen. Na het tafelen kunnen de kinderen vrij spelen, knutselen, spelletjes spelen of naar bed.

Normaal gaan we tegen 17:00uur weer aan tafel om een rustig ophaalmoment te creƫren. Vanwege covid-19 proberen we nu zoveel mogelijk buiten te zijn tijdens ophaal momenten.

Voor of na het eten is het tijd voor een schone luier of om op het toilet of potje te gaan.

We gaan het liefst elke dag even een frisse neus halen. We kunnen dan bijvoorbeeld in een van de vele speeltuintjes in de wijk spelen, een wandeling maken en de wereld ontdekken, lekker plassen gaan stampen als het wat minder weer is en soms komen we vanwege slapende kinderen niet verder dan de tuin!

Baby's volgen zoveel mogelijk hun eigen schema, net zoals thuis. Vanaf hun eerste verjaardag gaan ze mee met de rest.